Blokiranje Pop-up prozora u pregledniku (Firefox, Chroma)

Oglašavanje na internetu postalo je na žalost mnogih korisnika svakodnevica koju se ne može izbjeći,  jednako kao ni oglašavanje na TV. Kako u životu ništa nije besplatno tako ni posjet nekoj web stranici gotovo nikada nije sasvim besplatan. Prikazivanje oglasa je jedan od načina kako se naplaćuje besplatno korištenje  sadržaja stranice.

Jedan od načina oglašavanja su Pop-up prozori. Uglavnom Pop-up prozori znaju biti veoma zamorni a postoji mogućnost da se u istima krije i zlonamjeran kod koji može ugroziti siguran rad na računalu. Gore izneseno  dovelo je do toga da danas svi moderni preglednici omogućavaju da se Pop-up prozori blokiraju. Veoma često preglednici u osnovnoj postavci imaju postavljenu blokadu Pop-up prozora.

U  članku namjera je pokazati kako jednostavno blokirati pojavljivanje Pop-up prozora u popularnim preglednicima Firefox i Chroma.

1. Blokada prikazivanja Pop-up prozora prilikom korištenja Mozilla Firefox preglednika: 

Potrebno je upisati u preglednik about:preferences#content i kliknuti Enter.
Pojavit će se sadržaj identičan na slici ispod.



Pronaći Pop-ups sekciju i blokirati pop-up prozor kako je prikazano na slici. Također je u istoj sekciji oznaka Exceptions (izuzeće) omogućuje da se za određene stranice pojavljuju Pop-up prozori. Na kraju kliknuti Save Changes za spremanje izvršenih promjena.

2. Blokada prikazivanja Pop-up prozora prilikom korištenja Google Chrome preglednika: 

Postupak je jednostavan kao kod Firefox preglednika. U preglednik treba upisati chrome://settings/content i kliknuti Enter. Nakon toga pojavit će se Chrome's Content settings sučelje (slika ispod). Treba se spustiti mišem i doći do sekcije Pop-ups. Kod Chrome je osnovna postavka da se ne dozvoljava prikazivanje Pop-up prozora.


Također postoji opcija Manage exceptions koja omogućuje da se Pop-up prozori ne pojavljuju na određenim stranicama prema izboru korisnika. Na kraju kliknuti Done  za spremanje izvršenih promjena.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Besplatna tablica za kontrolu prihoda i troškova domaćinstva i sve one koji žele pratiti svoje financije

Provjera sumnjivih linkova bez klikanja

Kreiranje Gantt dijagrama - primjer marketing plana